Bungošanas punkti

By | decembris 8, 2015

Pirmais bungošanas punkts, kuru lieto Emocionālās brīvības tehnikā, tiek saukts par Karatē cirtiena punktu (KCP), jo tas atrodas uz delnas ārējās malas vietā, ar kuru tiek izdarīts karatē cirtiens. Šis punkts ir simetrisks, t.i., tas atrodas abās ķermeņa pusēs, tātad uz abām rokām. Pa šo punktu bungo ar pretējās rokas četriem pirkstiem bungošanas pašā sākumā, kamēr tiek 3 reizes atkārtota ievadfrāze jeb afirmācija, tādējādi sagatavojot enerģētisko sistēmu tālākai bungošanai.

wp69b8d3f6_06

Nākošie pieci punkti atrodas uz sejas. Pa tiem bungo ar vadošās vai otras rokas diviem pirkstiem. Pa punktiem, kas atrodas simetriski abās ķermeņa pusēs (U, AK, ZA), var bungot arī ar abām rokām vienlaicīgi. Katram punktam pieskaras pietiekoši spēcīgi, lai pieskārienu sajustu, taču pietiekoši maigi, lai pieskāriens nesāpētu. Ir ieteicams pa katru punktu bungot apmēram septiņas reizes. Taču tā vietā, lai skaitītu, vai ir izdevies pieskarties tieši 7 reizes, svarīgāk ir koncentrēties uz to, kas tiek izrunāts vai arī vizualizēts (atmiņas vai notikumi).

wpa78236c3_05_06

2.punkts bungošanas secībā ir punkts, kurš atrodas virs deguna pie uzacs vietā, kur sākas uzacs matiņi (U).

3.punkts atrodas pie acs kaktiņa (AK) – uz kauliņa, taču ne uz deniņiem.

4.punkts atrodas zem acs, uz kauliņa tieši zem acs zīlītes (ZA).

5.punkts atrodas zem deguna (ZD) un

6.punkts – uz zoda (Z), bedrītē starp zoda galu un apakšlūpu.

Pa pēdējiem trijiem punktiem visērtāk ir bungot ar visu plaukstu, tādējādi nodrošinot, ka tiešām izdodas pieskarties vajadzīgajiem punktiem.

7.punkts – atslēgas kaulas punkts (AtK) atrodas simetriski abās ķermeņa pusēs un to var atrast sekojoši: novietojiet pirkstu bedrītē starp abiem atslēgas kauliem. Tad pavirziet pirkstu par 3 cm uz leju un sajūtiet krūšu kaulu, bet pēc tam pavirziet pirkstu par 3 cm uz vienu vai otru pusi un sataustiet padziļinājumu atslēgas kaulā. Šis tad arī ir akupresūras punkts, kurš tiek izmantots bungošanā.

8.punkts – paduses punkts (P) atrodas apmēram  plaukstas platuma attālumā zem rokas locītavas. Tā ir vieta, kur sievietēm atrodas krūštura maliņa, bet

9. – pēdējais punkts bungošanas aplī atrodas galvas virspusē (G).

Viens pilns bungošanas aplis ir sākot no 2. (U) punkta līdz 9. (G) punktam. Bungojot ir nepieciešams veikt vismaz vienu negatīvo apli, t.i., bungot pa šiem 8 punktiem, kamēr tiek runāts par situāciju, notikumu, sajūtām vai simptomiem, kas neapmierina. Un pēc tam ir nepieciešams vismaz viens pozitīvais aplis, kad tiek meklētas frāzes, lai nomainītu ierobežojošo uzskatu, atlaistu traumējošo notikumu vai nepatīkamās sajūtas.

Par bungošanas punktiem un to atrašanās vietu stāstu arī šajā video:

Komentēt

Your email address will not be published. Required fields are marked *